Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На 9 септември: Кръгът около Нинова пробват да регистрират БСП на изборите

Политика

На 9 септември: Кръгът около Нинова пробват да регистрират БСП на изборите

На 9 септември: Кръгът около Нинова пробват да регистрират БСП на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Това се случва на фона на съдебен спор кой представлява партията

В същото време докато съдът трябва да решава делото за лидерството в БСП, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев регистрираха партията за участие в парламентарните избори на 27 октомври в Централната избирателна комисия.

„Направили сме всичко по закон. Дадохме перспектива и дадохме възможност българските социалисти да гласуват“, заяви пред журналисти Иван Ченчев, който бе категоричен, че те все още са членове на партията, въпреки че на 1 септември Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова от лявата формация заедно с тях.

Той припомни, че законовият срок за регистрация на партиите за участие в предстоящите парламентарни избори е 11 септември.

Междувременно Върховният касационен съд решава дали да бъде заличена Корнелия Нинова като председател на БСП. Делото е по жалба на близки до Нинова депутати срещу решение на Софийския градски съд, с което като временно изпълняващ функциите председател в Регистъра на политическите партии беше вписан бившият й заместник Атанас Зафиров.

„След като няма свикан Конгрес, който да констатира оставка на председател, всякаква друга регистрация може да бъде оспорвана от трети лица. Тези хора изправят под опасност регистрацията на БСП“, каза Ченчев, позовавайки се на закона и на Устава на левицата.

„Каквото и да реши съдът, регистрацията поне да я има“, добави Ченчев.

Георги Свиленски беше категоричен, че не може да се случи ситуация като при ДПС.

„БСП е едно. В актуалното състояние ясно е записано кой представлява партията, няма двама представляващи, има един и това е Корнелия Нинова“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, Иван Ченчев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети